Skip to content

Alle fuglene i mitt reir

Alle fuglene i mitt reir – de er som trekkfugler.

Det sies at man skal alltid se fremover, for fortiden kan man ikke endre på. Jeg er ikke helt enig i dette, for noen ganger kommer man ikke videre i livet uten å rydde opp i fortiden og kanskje til og med endre oppfattelsen av hva som har hendt. Det er som å stå med én fot hengende fast i ei myr mens den andre foten er klar til å gå hvor enn du måtte ønske. Du kommer deg ikke videre før den bakerste foten også er fri til å bli med deg.

Du kan ikke hindre sorgens fugler i å fly over ditt hode, men du kan hindre dem i å bygge rede i ditt hår. Kinesisk ordtak

Når sorgens fugler flyr over deg er det tungt. Dagene kan være lange, uvirkelige, triste og destruktive. Dette er ikke farlig; det går over. Det som er farlig, det er om du tillater sorgens fugler å lande og slå rot i ditt hode. Det er som å stå med begge beina i myra! Ingenting blir gjort, verken fremover eller bakover.

Å akseptere en situasjon du egentlig ikke vil være i; det er ingenting som er så vanskelig, men også så viktig for at du skal få begge føttene fri for å kunne komme deg fremover. Alle mennesker går gjennom noe som er vondt i løpet av et liv, så vit at du ikke er alene. Trenger du noen å gå sammen med, be om hjelp. Ta ansvar for ditt fuglereir i ditt hår. La sorgene fly bort sammen med fuglene og rist av deg reiret. Ansvarliggjør deg selv og identifiser hva som er dine sorger. Jobb deg gjennom de, en etter en, og ta med deg all læringen inn i fremtiden. Ingenting gjør deg så fri som å se fuglene fly bort fra deg og ut i verden.

Nå er det din tur til å fly.