Waldorfsalat

Waldorfsalat

Waldorfsalat – Foto: Åse Andreassen

Waldorfsalat er nydelig og smaker like godt alene som sammen med kalkun. Denne er laget uten meieriprodukter. Redselen er jo å lage en tørr waldorfsalat, så her spares det ikke på kremen som er basen.

Ingredienser:
2 dl fløte, gjerne basert på havre eller kokos
2 dl majones
3 ts sitronsaft
1 eple
2 stilker stangselleri
En halv boks druer
1 boks med ananas i biter, tøm av laken
Hakkede valnøtter etter eget ønske

Fremgangsmåte:
Pisk fløten
Bland fløten med majones og sitronsaft
Skrell eple og skjær i små biter. Has oppi fløten.
Hakk stangsellerien opp i små biter. Has oppi fløten.
Del druene i to. Has oppi fløten.
Ha oppi ananasbitene. Has oppi fløten.

Hos oss er det nøtteallergi i familien, så vi har nøtter i ei skål ved siden av. Om du ikke har det kan du gjerne blande nøttene inn i waldorfsalaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top