Kakemenn

Kakemenn

Foto: Åse Andreassen

For mange år siden fikk jeg en oppskrift på kakemenn av en god kollega. Hvetemelet i den opprinnelige oppskriften er byttet ut med speltmel og jeg har redusert litt på sukkeret. Disse kakemennene er virkelig de beste jeg vet. De blir passelig myke og er perfekte til desemberkos.

Ingredienser:

50 gram smør
600 gram speltmel
2 ts hornsalt
200 gram sukker
2 dl vann

Fremgangsmåte:

Først smelter du smøret og blander det inn i mel med hornsalt. Løs sukker opp i varmt vann. Du kan koke opp litt vann som du avkjøler. Det skal bare være varmt nok til at sukkeret løses opp. Bland deigen sammen og sett den kaldt i kjøleskapet over natten.

Neste dag kjevler du ut til 3-4 mm og stikker ut de figurene du ønsker deg. Disse stekes lys gule på 200 grader i 8-10 minutter.

Foto: Åse Andreassen

Disse blir så gode at du må garantert lage flere porsjoner før julen er over!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top