En festaften for pårørende kvinner

Hvorfor i alle dager vil jeg lage til en festaften for pårørende kvinner?

Jo, er det ei gruppe i samfunnet vårt som ofte setter seg selv sist og jobber for at andre skal få pleien og omsorgen de trenger, så er det jammen meg pårørende kvinner.

I min tid som pårørende fikk jeg kjenne på kroppen hvor raskt du setter deg selv sist og dine behov bakerst.

Det å planlegge en kveld for bare meg, hvor jeg fikk fiffe meg litt opp på forhånd, le sammen med andre og kle meg litt finere enn vanlig; det skjedde aldri i denne pårørendeperioden.

Egentlig hadde jeg ikke ork til å organisere noe som helst i denne tiden.

Og jo mindre ork jeg hadde til å gjøre noe for meg selv, jo dårligere fikk jeg det – inni meg.

Jeg så lite behov for å skinne. Jeg så lite behov for å ta vare på meg selv, både det ytre og det indre. Og jeg så lite behov for å planlegge en gøy kveld, for jeg ønsket bare å bli ferdig med å være pårørende så jeg kunne begynne å leve igjen.

Det var først da det gikk opp for meg at jeg ikke kan vente på at alt skal ordne seg; kanskje er denne nye hverdagen standarden for resten av mitt liv?

Hvordan skal jeg da ha det?

Hva kan jeg gjøre for å le igjen? For å skinne igjen? For å ta vare på meg selv på alle plan igjen?

Det var ikke en spesiell hendelse som snudde noe i meg. Det var en forståelse som vokste frem i meg underveis.

Og kort fortalt ønsker jeg å gi dette videre til andre pårørende kvinner.

Jeg skulle ønske jeg kunne invitert meg alle de flotte pårørende kvinnene jeg har møtt på min vei, men jeg kan i det minste invitere med meg 3 andre.

Så hva består en festaften for pårørende kvinner av?

Vi skal på Aftenpuppen 2019 og du får billetten din av meg. Royal Spa gir oss deilig hudbehandling i spa’et sitt. Radisson Royal Blue gir oss hvert vårt hotellrom med deilig hotellfrokost neste morgen. En anerkjent butikkjede gir oss muligheten til å velge oss nye klær til kvelden. Og så er det noen flere ting med gang, men det kan jeg ikke røpe så mye om ennå.

Kort oppsummert så blir ikke dette bare en festaften, men et festdøgn. Fest i den betydning at vi feirer livet og har fokus på deg dette døgnet. Vi skal le sammen, vi skal få hudbehandling, vi skal føle oss vel i fine klær og vi skal på et arrangement preget av glitter og glam.

Tidligere i dag så fortalte Silje Støldal mer om Aftenpuppen 2019 på en Facebook Live. Silje driver Handlingsmot og er i tillegg en av de mange som jobber dugnad for å skape et flott arrangement for oss den 31. august. Sjekk ut videoen for å høre hva Silje kunne dele med oss:

For å bli med på dette, så kan du enten nominere noen du ønsker å gjøre stas på eller så nominerer du deg selv. Du finner link til skjema HER.

Jeg gleder meg til å lage en festaften for pårørende kvinner sammen med fantastiske samarbeidspartnere!

Vi skal ha mange fine timer sammen med fokus på egenpleie, egentid og glede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.