Takk til deg som bruker stemmen din! – takknemlighet #4

Kalenderen viser igjen den 8. mars og kvinnedagen er her. I år vil jeg si takk til alle de kvinnene som står opp for det de tror på. Jeg møter så mange kvinner som har spennende ideer, prosjekter eller foretak, og det de har til felles er at de ønsker å gjøre en forskjell. Og er det noe vi trenger fremover i denne verden, så er det de menneskene som ønsker å forbedre den verden vi har skapt. Derfor: takk til deg som bruker stemmen din!

Usikker på stemmen min

Jeg har vært rolig i lang tid nå. Det har vært lite fokus på sosiale medier, det har vært lite blogging eller annen skriving.

Jeg har nemlig vært så usikker på stemmen min. Jeg har vært usikker på budskapet mitt. Jeg har vært usikker på målgruppen min.

I tillegg har jeg prøvet og feilet litt, akkurat som en grunder skal gjøre – for hvordan skal jeg som grunder vite hva som er rett eller feil for meg om jeg ikke gjør ulike ting?

Jeg har også opplevd å bli holdt nede, kanskje aller mest av mitt eget hode. Hvem er liksom jeg til å si ifra om det jeg mener må forandres på?

Hvis ikke du, hvem da?

Men hvis ikke jeg sier ifra om det jeg synes kan gjøres bedre, hvem skal jeg da forvente at snakker om det?

Og hvorfor skal jeg vente til noen andre hever stemmen sin og gir beskjed, når jeg fint kan gjøre det selv?

The world suffers a lot.
Not because of the violence of the bad people,
but because of the silence of the good people.
(unknown)

Dette utsagnet sier egentlig alt om det jeg mener om å bruke stemmen sin. For hvis ikke du snakker om det du brenner for og vil gjøre bedre, hvem skal snakke da?

Din stemme er viktig!

Dette året har jeg intervjuet flere som har brukt stemmen sin til å snakke om noe de tror på. Som Cathrine Borgersen etterhvert turte å gjøre, les intervjuet HER.

Cathrine hadde mistet all tro på seg selv og egne evner. Hun var isolert hjemme i flere år, helt til hun strakk ut en hånd og turte å ta imot hjelp.

Utover i selvledelseskurset hun meldte seg på, takket være sin mor Siw Borgersen, så lærte Cathrine at hun har en impact. Hun har en betydning og hennes stemme teller.

Jeg er her for en grunn
Fra v: Hege Glavin (kursholder), Patrick Glavin (kursholder) og Cathrine Borgersen

Les et lite utdrag her:

Jeg var ikke klar over hvilken impact jeg hadde i gruppen, forteller Cathrine og fortsetter: Når jeg trodde jeg satt grenser for meg selv sendte jeg ikke ut de signalene i det hele tatt. Jeg må også være tydeligere og si rett ut det jeg mener. Alle har forskjellige erfaringer og tolker ting forskjellig. Men man glemmer å spørre hvorfor noen reagerer som de gjør.

Underveis i kurset får Cathrine skryt for at hun våger å by mer på seg selv. På spørsmålet om hva det gjør med henne å få skryt, kommer svaret momentant:

– Hva det gjør med meg? Hør, meg? Lille, stille meg? Det er deilig å vite at jeg har en impact og en stemme, utbryter Cathrine med klar røst.

Cathrine inspirerer meg veldig!

For klart at Cathrine og alle vi andre har en stemme og når vi bruker den så gjør det et inntrykk på andre mennesker. Så bruk den stemmen til å skape en forandring, enten i deg selv eller i andre mennesker.

Gode råd fra andre kvinner

Så hva skal jeg bruke min stemme på fremover? Jeg har vært og er i store prosesser for tiden. Hele mitt liv har på ny blitt kastet inn i ei trommel og nå står jeg litt fortumlet på beina igjen. Dette er en av grunnene til at jeg har vært så stille. Når jeg tenker, går jeg innover og grubler før jeg snakker høyt.

Foto: Lena Andersen som bruker sin stemme gjennom kunsten!

Og i denne prosessen kom jeg på alle de gode rådene jeg fikk fra Berta Lende Røed, Lena Andersen (på bildet over) og Brit Christin Nyman Aarre, som ble delt med dere alle i Kamille i fjor. Les mer HER.

Kast aldri bort en krise!

Ha tillit til at det ordner seg.

Det er ikke farlig å falle.

Hell, yeah! Hva så om jeg har falt og kommet meg på beina igjen? Hva så om jeg kom inn i en ny krise i livet? Hva så om jeg er usikker på hva fremtiden vil gi?

Skal jeg slutte å bruke stemmen for det?

Nei!

Er det lov å bruke stemmen til å snakke om flere ting om gangen?

Ja!

Har jeg lov å prøve og feile og prøve igjen?

Absolutt!

Jeg er til og med takknemlig for alt som har vært, selv om det har vært tungt, så har også alt lært meg mye om meg selv og hva jeg trenger mer av i mitt liv.

Vær takknemlig for stemmen din

Jeg har lovet meg selv å bruke stemmen min videre også.

Jeg vil så gjerne at du også bruker stemmen din. Om du synes det er skummelt, så begynn i det små.

Men vi alle har en betydning, vi alle utgjør en forskjell, når vi bare tør å bruke stemmen vår.

Ønsker deg en flott takknemlighetsfredag og en fin kvinnedag.

Cheers to the difference you make!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.